Terveydenhuollon laitteiden päivitetty nimikkeistö

TIEDOTE
4.11.2014

SSTY:n ja sairaanhoitopiirien laiteyksiköiden sekä Sailab ry:n kesken on sovittu, että terveyden-huollon laitenimikkeistön ylläpidosta vastaa jatkossa Sailab ja sen päivittämisestä nimetty laiteasiantuntijaryhmä. Tämä asiantuntijaryhmä koekäyttää ensin uutta päivitettyä laitenimikkeistöä omissa sairaanhoitopiireissään. Laajempi kaikkia sairaanhoitopiirejä koskeva käyttöönotto julkaistaan 2.-5.6.2015 Turussa järjestettävän IFHE-EU kongressin yhteydessä.

Laitenimikkeistön alkuperäinen päivitysversio (1.0) pidetään SSTY:n sivuilla seuraavat kaksi vuotta, koska siinä nimikkeistömuutosten historia on jäljitettävissä ja tarvittaessa poistettuja nimikkeitä voidaan palauttaa takaisin. Nimikkeistön master-kanta on sijoitettuna Sailab Fennica-tietokantaan. Kun Sailab Fennican master-kantaa päivitetään, viedään sama versio excel-tiedostona myös SSTY:n sivuille alkuperäisen päivitysversion (1.0) lisäksi.

Laitenimikkeistön päivityskäytännöstä on sovittu seuraavaa; Päivitystarpeet ja uudet nimike ehdotukset pyydetään lähettämään asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Pertti Häkkiselle (pertti.hakkinen@hus.fi). Kaikki toteutettavat päivitykset hyväksytetään ennen julkaisua asiantuntijaryhmällä. Kolmen asiantuntijan hyväksyntä riittää uuden nimikkeen perustamiseen. Päivitysversio julkaistaan Sailab Fennicassa vähintään kolmen kuukauden välein tai aina tarpeen vaatiessa. Asiantuntijaryhmä kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa. Kokouksissa päätetään kaikista laajemmista kuin yksittäisiä nimikkeitä koskevista muutoksista.

 

Lisätietoja

Pertti Häkkinen

pertti.hakkinen@hus.fi

gsm: 040-5120482

Icon of Laitteiden nimikkeistö (1.2) Laitteiden nimikkeistö (1.2) (0.2 MiB)