Tiedote 1.7.2014 koskien lääkintälaite standardia 5060

Tiedote 1.7.2014

Aiemmin sovitusta poiketen SESKO ja SFS ilmoittivat, että kustannus- ja henkilöstöresurssi syistä haluavat luopua Lääkintälaite standardin 5060 omistusoikeudesta ja sen ylläpitovelvollisuudesta. Tästä johtuen on sovittu, että Lääketieteellisten kojeiden luokittelu, SFS 5060 standardi kumotaan SESKO:n ja SFS:n toimesta.

Standardin kumoamisen jälkeen Sailab ry ottaa sen hallintaansa nimellä  ”Terveydenhuollon laitenimikkeistö” ja vastaa sen ylläpidosta sekä päivittämisestä. Nimikkeistö sijoitetaan Sailab Fennica tietokantaan, josta se on lääkintälaiteyksiköiden ja laitetoimittajien vapaasti käytettävissä.

Nimikkeistö on päivitetty sairaanhoitopiirien lääkintälaiteyksiköiden, SSTY:n  ja Sailab:n yhteistyönä. Päivitetty nimikkeistö versio on Sailab Fennicassa käytettävissä 1.9.2014 alkaen.

 

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Mervi Savolainen
Sailab Fennica

mervi.savolainen@sailab.fi

 

Kehittämisjohtaja/ Päivitysryhmän puheenjohtaja
Pertti Häkkinen
Hus/ Lääkintätekniikka

pertti.hakkinen@hus.fi